Teknologiat Digitaalinen muutos

Red Hat tarjoaa skaalattavuutta ja 30 % nopeampaa ohjelmistokehitystä

Reaaliaikaista skaalattavuutta, parempaa laatua ja käyttövarmuutta sekä 30 prosenttia nopeampaa ohjelmistojen räätälöintiä. Asiakkaamme saavat monia etuja, kun siirrymme uuteen ohjelmistokehitysalustaan, joka vastaa myös alan tulevaisuuden tarpeisiin.

Huomattavasti nopeampaa ohjelmistokehitystä ja reaaliajassa skaalattavaa palvelinkapasiteettia. Sen me saavutimme, kun luovuimme IT-alan perinteisistä, monta vuotta käytetyistä toimintatavoista, ja panostimme niiden sijaan uudenlaiseen työskentelytapaan. Tähän pisteeseen päästäksemme meidän piti löytää alusta, joka tukee nykyaikaista kehitysympäristöä.

Arvioituamme erilaisia vaihtoehtoja päädyimme Red Hatin OpenShift-alustaan. Se on Platform as a Service (PaaS) -ilmiötä edustava alusta, jolla ohjelmistoja voi sekä kehittää että ajaa. Etuna on se, että OpenShiftillä työskennellään eri tavalla kuin perinteisessä ohjelmoinnissa. Sen sijaan, että jokainen sovellus ohjelmoitaisiin alusta lähtien, ohjelmointityö jaetaan tukitoimintoihin, jotka koodataan kukin omassa pienessä “ohjelmistouniversumissaan”, niin sanotussa kontissa.

Lue artikkeli “Näin toimii OpenShift-alusta”, jos haluat tietää lisää

Kunkin tukitoiminnon ohjelmoi tiimi, jolla on asiantuntemusta juuri kyseisestä toiminnosta, minkä ansiosta saavutetaan parempi laatu ja käyttövarmuus. Tämä on kuitenkin vain yksi järjestelmän eduista.

– Red Hat OpenShift on skaalattava kehitysympäristö, joka vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiin. Voimme ohjelmoida nopeammin ja tuottaa asiakkaillemme parempaa laatua, sanoo PostNord Strålforsin kehityspäällikkö Jonas Westlund.

Reaaliaikaista skaalattavuutta

PostNord Strålforsin kehityspäällikkö Jonas Westlund. PostNord Strålforsin kehityspäällikkö Jonas Westlund.

Koska OpenShiftiä ajetaan yksityisen pilven kautta pohjoismaisella datakeskuksellamme – tai asiakkaan niin halutessa tavallisessa pilvipalvelussa jollain tietyllä maantieteellisellä alueella – laskentatehoa voidaan jakaa eri ohjelmistojen kesken tarpeiden mukaan. Tämä skaalattavuus on asiakkaillemme suuri etu. Jos esimerkiksi tulee yhtäkkiä tarve lähettää nopeasti paljon tekstiviestejä, on siirryttävä yksisuuntaisesta asiakasviestinnästä kaksisuuntaiseen tai jos kuukausittaiset datamäärät kasvavat laskutusaikana, järjestelmän voi helposti skaalata muuttuneen tarpeen mukaiseksi.

– Skaalattavuuden ansiosta kapasiteettia voidaan kasvattaa tai pienentää reaaliajassa, joten suuret datamäärät ja siirtonopeudet eivät ole ongelma. Tämä on valtava etu, sanoo PostNord Strålforsin kehityspäällikkö Jonas Westlund.

Nopeampaa ohjelmistojen räätälöintiä

Toinen suuri etu on se, että järjestelmän avulla on paljon nopeampaa sekä kehittää täysin uusia ohjelmistoja että räätälöidä olemassa olevia asiakkaiden tarpeisiin: uuden sovelluksen kehittäminen on Red Hat OpenShift -alustalla noin 30 prosenttia nopeampaa. Tämä johtuu muun muassa siitä, että ohjelmistoa A varten kehitettyä tukitoimintoa on helppo käyttää uudelleen ohjelmistossa B.

Nopeampi ohjelmistokehitys edellyttää myös sitä, että organisaatio sopeuttaa toimintansa järjestelmän käyttöön. Red Hatilta saadun palautteen pohjalta PostNord Strålforsin ohjelmistokehittäjät ovat nyt omaksuneet organisaatiorakenteen, jossa jokainen kehittäjäryhmä erikoistuu tiettyyn alueeseen.

– Yhteistyötä tehdessämme PostNord Strålfors on hyötynyt Red Hatin kokemuksesta ja oppinut uutta. Osaamme rakentaa organisaation markkinoiden täydellisimmän, moderneimman ja avoimimman sovellusalustan ympärille. Näin saa täyden hyödyn irti OpenShiftistä. Yhdessä aloittamamme matka on ollut yhtä iloa, sanoo Red Hatin asiakaspäällikkö Peter Johansson.

OpenShiftin ansiosta ohjelmistokehittäjien ei tarvitse käyttää arvokasta aikaansa palvelinten perustamiseen tai odottaa komponenttien toimitusta, jossa voi hyvin kestää viikko tai pahimmassa tapauksessa useita kuukausia. Kun kehittäjät tarvitsevat suoritinresursseja ja tallennustilaa uuteen projektiin, he saavat sen napinpainalluksella suoraan OpenShift-pilvestä.

PostNord Strålforsin IT-arkkitehti Sophia Schwanborg PostNord Strålforsin IT-arkkitehti Sophia Schwanborg

– OpenShift parantaa palveluidemme käyttövarmuutta entisestään eli odottamattomia häiriöitä tulee nyt paljon vähemmän tai ei ollenkaan. Samalla se tarkoittaa sitä, että saamme nopeammin valmiiksi päivityksiä ja uusia palveluita. Tämä on suuri etu asiakkaillemme, sanoo PostNord Strålforsin IT-arkkitehti Sophia Schwanborg, joka on oikein tyytyväinen valittuun alustaan:

– OpenShift on paras alusta meidän tarpeisiimme. Se on loppuun asti hiottu työkalu ja sisältää ominaisuuksia, joita ei muilta alustoilta löydy. Näitä ovat esimerkiksi automaattinen synkronisaatio yksiköiden välillä, jonka avulla järjestelmä parantelee itse itseään, sekä automatisoitu pilvien orkestrointi. Näiden ominaisuuksien ansiosta voimme paremmin innovoida ja kehittää uusia palveluita.

Otimme OpenShiftin käyttöön kevään 2022 aikana ja käytimme sitä ensin pilottiprojektiin, jossa kehitimme uuden asiakasportaalin. Tulevaisuudessa kehitämme kaikki ratkaisumme OpenShiftissä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Näin toimii OpenShift-alusta

Näin toimii OpenShift-alusta

Nykyaikaista ohjelmointia: ohjelmistot pilkotaan Kubernetes-tekniikan avulla mikro-osiin tukitoimintoajattelun pohjalta ja nämä mikro-osat laitetaan kontteihin. Putositko kärryiltä? Älä huoli. Selitämme, miten palaset loksahtavat paikoilleen.

Secure-com_16-9.jpg

”ISO on meille kuin pieni raamattu”

PostNord Strålforsin järjestelmässä kulkee joka päivä valtava määrä tietoa. Tietoturvan ylin vastuuhenkilö on Åke Andersson. – Moni puhuu nykyään kyberturvallisuudesta, mutta PostNord Strålforsille se on ollut keskeinen aihe jo pitkään.