Content hub

Payment-Management_16-9_2.jpg

Räätälöintiä asiakkaan ehdoilla

Datapohjaisella viestinnällä on monia etuja ja se hyödyttää kaikkia osapuolia. Kuluttajat ovat kuitenkin huolissaan siitä, miten yritykset käyttävät heidän henkilötietojaan, joten on aika pohtia uusia strategioita.

I-kundens-skor_16-9.jpg

Per Kristensson on kulutukseen ja innovaatioihin erikoistunut psykologian professori

Karlstadin yliopiston kuluttajapsykologia- ja innovaatioprofessori Per Kristenssonin mukaan yrityksen on kuunneltava asiakkaitaan entistä tarkemmin ja kohdattava asiakkaat intuitiivisesti, jos se haluaa parantaa asiakaskokemusta.

Kundupplevelse_16-9.jpg

Yksikanavaisesti toimiva ottaa riskin

PostNord Strålforsin liiketoiminnan kehityspäällikkö Mattias Norén neuvoo yrityksiä odottamaan odottamatonta. Joustavien ja kanavasta riippumattomien ratkaisujen ansiosta toimitustavat vastaavat asiakkaiden toiveisiin myös tulevaisuudessa.

Mattias-Noren_16-9_2.jpg

Vuoden digitalisoitumistrendit

Ovatko lisääntynyt markkinoinnin kohdentaminen ja entistä suurempi tarve asiakkaan yksityisyyden suojalle ristiriidassa keskenään? Head of Business Development Mattias Norén kertoo näkökulmansa viiteen kysymykseen, joihin yrityksen täytyy ottaa kantaa vuoteen 2020 mennessä.

5-digitala-trender_16-9.jpg

Vuoden digitalisoitumistrendit

Ovatko lisääntynyt markkinoinnin kohdentaminen ja entistä suurempi tarve asiakkaan yksityisyyden suojalle ristiriidassa keskenään? Head of Business Development Mattias Norén kertoo näkökulmansa viiteen kysymykseen, joihin yrityksen täytyy ottaa kantaa vuoteen 2020 mennessä.

8-konsekvenser-af-oget-forbrugermagt_16-9_FI.jpg

8 seurausta kuluttajien lisääntyneestä vallasta

Viime vuosina on puhuttu paljon kuluttajien vallan lisääntymisestä. Mitä se oikein tarkoittaa käytännössä ja miten kuluttajat käyttävät valtaansa? Olemme listanneet kahdeksan selkeää merkkiä, jotka kertovat vallan olevan nyt kuluttajilla.

Vor-tids-megatrends_16-9_NY.jpg

Aikamme megatrendit

Luodakseen vakaan ja menestyksekkään strategia- tai skenaarioprosessin organisaatioiden on CIFS:n mukaan välttämätöntä tunnistaa, mitkä megatrendit tulevat vaikuttamaan niihin, sekä valmistautua liiketoimintaan kohdistuviin vaikutuksiin. CIFS luokittelee seuraavat 14 suuntausta aikamme megatrendeiksi.

Hvor-gar-kunden_16-9.jpg

Minne asiakkaat suuntaavat tiensä?

Kuluttajatottumusten muuttuessa ja tekniikan kehittyessä nopeaan tahtiin tämä on kysymys, johon moni hakee vastausta. Copenhagen Institute for Futures Studies hyödyntää skenaariosuunnittelua auttaakseen toimeksiantajiaan valmistautumaan useisiin erilaisiin tulevaisuudenkuviin.

x-enheter-illustration-16-9.jpg

X-yksiköt antavat lisää tilaa innovaatioille

X-yksiköillä suuryritys voi hyödyntää start up -yritysten nopealiikkeisyyttä. Samalla sopiva etäisyys emoyhtiöön mahdollistaa toiminnan skaalauksen, kun aika on kypsä.

Hilde-Johannessen_16-9.jpg

Opas matkalle

Koko asiakasmatkan kestävä yksinkertaisuus ja läpinäkyvyys ovat avain asiakkaiden luottamuksen saamiseen. Näin uskoo palvelusuunnittelija Hilde Johannessen. Hilde on opiskellut asiakaskokemuksia BEKK-konsulttitoimistossa neljän vuoden ajan.

Gen-Z_16-9_Old_FI.jpg

Aitouden merkitys

Pöyhkeät tavaramerkkilupaukset eivät pure nuorimpaan kuluttajaryhmään. Z-sukupolven sydämet voi valloittaa vain yhdellä tavalla – olemalla aito.

Kanalval-for-kundresan_16-9.jpg

Kanavien valinta asiakasmatkalle

Mitä vaihetta viestinnällä tuetaan? Tarve ja tavoite eroavat toisistaan  sen perusteella, missä asiakasmatkan vaiheessa asiakas on.  Toiminta ratkaisee kanavan ja viestin. 

Daniel-Ewerman_16-9.jpg

Asiakkaan näkökulmasta

Kirjailija ja luennoitsija Daniel Ewerman kuuluu Ruotsin tunnetuimpiin hyvien asiakaskokemusten puolestapuhujiin. Hän on omistanut viimeiset kymmenen vuottaan huonon palvelun kitkemiseen.

Neuromarketing_16-9.jpg

Näkemystä viestinnälle

Aiemmin tutkimusmaailman käyttämällä tekniikalla PostNord on selvittänyt, kuinka alitajuntamme reagoi hallinnolliseen viestintään. Tutkimus osoittaa, että painetulla materiaalilla on yhä merkittävä rooli, mutta digitaalinen posti on haastamassa sitä.

Price-tags_16-9.jpg

Näin ostokokemus vaikuttaa maksuhalukkuuteen

Kun me kuluttajat olemme tekemässä ostopäätöstä, punnitsemme tietoisesti ja tietämättä erilaisia tekijöitä löytääksemme parhaan vaihtoehdon. Ratkaisevana tekijänä ei aina ole hinta.