Turvalliset viestintäpalvelut pohjoismaisille vakuutusyhtiöille

Vakuutusyhtiöille tietojen turvallinen säilytys ja käsittely on kriittisen tärkeää. PostNord Strålforsin ratkaisut vastaavat tähän vaatimukseen laadusta tinkimättä.

Ota yhteyttä

Toimialat Rahoitus & vakuutustoiminta

Miten tietosuojariskejä voidaan vähentää?

Vakuutusala on tiukasti säänneltyä, ja yritykset käsittelevät usein henkilöiden yksityisyyden kannalta arkaluonteista tietoa esimerkiksi vakuutushakemusten ja vahinkoselvityksen yhteydessä. Koko viestintäketjun – saapuvista lähteviin ja vastaanotettaviin viesteihin – on noudatettava kunkin maan lakeja ja määräyksiä. Tietosuojan puute voi myös johtaa asiakkaiden ja yleisön luottamuksen menettämiseen ja siten kilpailukyvyn heikkenemiseen.

Siksi ei tarvita vain sisäistä ymmärrystä ja tietosuojan huolellista toteuttamista, vaan riskien minimoimiseksi on tärkeää, että vakuutusyhtiö ottaa vastuun ja huolehtii tietosuojasta, vaikka se käyttäisi viestinnän jakeluun ulkopuolista yhteistyökumppania.

Strålfors tekee Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa yhteistyötä suurten asiakkaiden kanssa, jotka käsittelevät paljon erittäin arkaluonteisia tietoja. Painetun ja sähköisen viestinnän palvelumme auttavat yhteistyökumppaneitamme varmistamaan korkean tietoturvatason sekä hoitamaan saapuvan ja lähtevän viestinnän nopeasti, turvallisesti ja kustannustehokkaasti. Yhdessä pienennämme riskejä ja toimimme ennaltaehkäisevästi tietojen suojaamiseksi.

Tietosuojavinkit

  • Työskentele aktiivisesti tietosuoja-asioiden parissa ja huolehdi niistä alusta alkaen kaikessa, mitä organisaatio tekee.
  • Luo sisäinen tietosuojakulttuuri ja ymmärrys tietosuojasta. Huolehdi jatkuvasti koulutuksesta ja parannuksista.
  • Käytä viestintäkumppania, joka ymmärtää liiketoimintasi haasteet ja tietosuojan merkityksen. Rakenna ja vaali pitkäaikaista kumppanuutta, joka perustuu jatkuvaan kehitykseen, interatiivisiin prosesseihin ja ennen kaikkea luottamukseen.

Miten Strålfors toimii tietosuojan suhteen?

  • ISO 27001 -sertifiointi.
  • Aktiivinen toiminta turvallisuuden ja tietosuojan eteen kunkin maan säännösten ja lakien noudattamiseksi.
  • Pitkä kokemus työskentelystä yksityisyyden suojan kannalta arkaluonteisten ja salaisiksi luokiteltujen tietojen parissa.
  • Tietojen säilytys EU:n/ETA:n alueella, tietojen käsittely Pohjoismaissa ja asianmukaisen tietoturvatason ylläpitäminen.
  • Tietojen oikeanlainen käsittely varmistetaan sopimuksilla, omilla riskinarvioinneilla ja oikeudella sisäisiin ja ulkoisiin tarkastuksiin.

Lue lisää työstämme vaatimustenmukaisuuden ja tietosuojan parissa:

Kahdeksan vinkkiä tietosuojan maksimointiin

Kahdeksan vinkkiä tietosuojan maksimointiin

Asianajaja Anna Mirsch Peiris antaa parhaat vinkkinsä siihen, miten varmistetaan hyvä tietosuoja, kun käsitellään arkaluonteisia, esimerkiksi terveyttä koskevia tietoja.

Lue artikkeli

ISO 27001 suojaa tietoturvarikoksilta

ISO 27001 suojaa tietoturvarikoksilta

ISO 27001 -sertifioinnin avulla varmistamme prosessien hallinnan, riskienhallinnan ja valvonnan, jotka ovat keskeisiä parametreja asiakkaidemme tietoturvan varmistamisessa.

Lue lisää

 
Tiukka vaatimustenmukaisuusohjelma

Tiukka vaatimustenmukaisuusohjelma

Työskentelemme jatkuvasti tietoturvan ylläpitämisen eteen suojautuaksemme tietomurroilta ja varmistaaksemme, että asiakastietoja käsitellään turvallisesti ja asianmukaisesti.

Lue lisää

Erityyppisiä toimintoja koskevat sertifikaattimme

Erityyppisiä toimintoja koskevat sertifikaattimme

Sertifikaatit osoittavat muun muassa, että olemme tunnistaneet riskit ja ryhtyneet ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin suojautuaksemme tietoturvaloukkauksilta.

Lue lisää sertifikaateistamme

 
Jukka-Leivonen_Cirk-500px_Bg-lightgrey-WG1.jpg
Jukka Leivonen
Manager of Partnerships & New Sales

Haluatko tietää enemmän siitä, kuinka voit tehdä viestinnästäsi kustannustehokasta ja turvallista – ja täyttää alan vaatimukset? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

+358 400 820 110
jukka.leivonen@stralfors.fi

Lähetä viesti

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Näin vakuutusyhtiöt pitävät itsensä merkityksellisinä markkinoiden muuttuessa

Näin vakuutusyhtiöt pitävät itsensä merkityksellisinä markkinoiden muuttuessa

Vakuutusyhtiöillä on edessään suuria haasteita, kun lakisääteiset vaatimukset lisääntyvät, tekniikka kehittyy, ja uudet asiakassukupolvet odottavat joustavia ja helppokäyttöisiä yhteydenottokanavia. Maria Lund-Søltoftilla on laaja kokemus vakuutusalan liiketoiminnan kehittämisestä, ja hän kertoo, miten kehitys vaikuttaa vakuutusyhtiöihin.

Digital-signering_16-9.jpg

Asiakaskeskeistä korvausvaatimusten käsittelyä

Norjalainen vakuutusyhtiö Fremtind Forsikring käsittelee vuosittain satojatuhansia korvausvaatimuksia. Yhtiö takaa parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen ja varmistaa laadukkaat henkilökohtaiset konsultaatiot hyödyntämällä helppokäyttöisten digitaalisten palveluiden ja herkkyyskoulutuksen yhdistelmää.