Perinnästä asiakaskeskeiseen vuoropuheluun

Toimialat Rahoitus & vakuutustoiminta

Perintäala kehittyy, kun yhä uusia digitaalisia ratkaisuja luodaan ja otetaan käyttöön. Täyttääkseen yhteiskuntavastuunsa nyt ja tulevaisuudessa on yritysten hyödynnettävä tekniikkaa ja siirryttävä perinnästä kohti asiakaslähtöistä vuoropuhelua. Näin asian näkee Kredinorin uusista tuotteista ja palveluista vastaava johtaja Andreas Komnæs:

– Alan on uudistettava toimintatapojaan täyttääkseen yhteiskunnan odotukset.

Kredinorin uusista tuotteista ja palveluista vastaava johtaja Andreas Komnæs. Kredinorin uusista tuotteista ja palveluista vastaava johtaja Andreas Komnæs.

Andreas on työskennellyt Kredinorilla yli 20 vuotta, ja tänä aikana alalla on tapahtunut paljon. Velkojen perintään keskittyvistä paperilaskuista on siirrytty useiden digitaalisten kanavien kautta lähetettäviin yksilöllisiin postituksiin, ja asenne on muuttunut entistä avuliaammaksi ja asiakaslähtöisemmäksi.

Kredinor on yksi Pohjoismaiden suurimmista perintäyhtiöistä, ja se toimii Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Kredinorilla on jo muutaman vuoden ollut lupa keskustella velallisten kanssa digitaalisesti, ja tämän myötä Kredinor on investoinut digitaalisen infrastruktuurin kehittämiseen.

– Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin panostaa digitaalisiin ratkaisuihin. Asiakkaat odottavat saavansa selkeän tilannekuvan ja voivansa maksaa velkansa helposti. Monet ajattelevat, että vain nuoremmat käyttävät digitaalisia vaihtoehtoja, mutta näemme, että myös monet vanhemmat ihmiset käyttävät digitaalisia viestintäkanavia ja maksavat palveluissamme niiden kautta, sanoo Andreas, joka on työskennellyt Kredinorin asiakaskeskuksessa, myynnissä ja liiketoiminnan kehittämisessä vuodesta 2001.

Kätevät digitaaliset palvelut auttavat velallisia

Andreasin mielestä on tärkeää, että perintäyhtiöt antavat velallisille avuliaan sysäyksen oikeaan suuntaan rahan säästämiseksi tai uusien perintätapausten välttämiseksi. Hänen mukaansa on tärkeää tehdä palveluista niin yksinkertaisia, että velalliset ymmärtävät heti, mitä heidän on tehtävä, ja ymmärtävät, mitä on tärkeää hallita ja priorisoida.

– Ei riitä, että saatavat saadaan kotiutettua, vaan velallisia on autettava ratkaisemaan koko henkilökohtaiseen talouteensa liittyvä ongelma.

Helppo ottaa yhteyttä turvallisten kanavien kautta

Asiakaskokemuksen kannalta on tärkeää, että velalliset voivat ottaa helposti yhteyttä perintäyhtiöön. Jotkut haluavat viestiä kirjallisesti suojattujen ratkaisujen avulla, kun taas toiset haluavat puhua puhelimessa suoraan asiakaspalvelijan kanssa.

– On tärkeää, että asiakaspalvelun odotusaika pysyy lyhyenä. Itse pyrimme vastaamaan puhelimeen 90 sekunnissa. Keskustelu puhelimitse voi olla nopeampaa ja ratkaisu voi löytyä nopeammin. Puhelimen lisäksi tarjoamme sekä anonyymisti että kirjautuneena käytettävän chattipalvelun, ja on tietenkin erittäin tärkeää, että nämä kanavat ovat turvallisia, Andreas sanoo.

Opastava yleiskuva talouden vakauttamiseksi

Digitalisaation kehitys jatkuu tulevaisuudessa, ja se tuo uusia mahdollisuuksia palvelujen kehittämiseen ja velallisten auttamiseen. Edistyksellisten perintäyhtiöiden on pyrittävä tarjoamaan kokonaiskuva velallisen taloudesta.

– Haluamme tulla mukaan prosessiin jo varhaisessa vaiheessa, jotta voimme auttaa ennaltaehkäisevästi ja neuvoa, miten asiakkaat voivat ratkaista ongelmansa ja tervehdyttää taloutensa.

Yhteistyötä tulevien perintätapausten välttämiseksi

Perintäyhtiöt eivät perinteisesti ole halunneet tai saaneet tehdä yhteistyötä jakamalla tietoja velallisten auttamiseksi.

– Nyt velallisilla voi olla käynnissä useita tapauksia eri perintäyhtiöiden kanssa, ja toivoisimme, että voisimme jakaa tietoja yhtiöiden välillä. Teemmekin Norjassa yhteistyötä muiden perintäyhtiöiden kanssa, jotta voimme jakaa tietoja yhtiöiden kesken. Emme halua keskittyä vain omien perintätapaustemme ratkaisemiseen, vaan haluamme selvittää niiden syyn ja löytää ratkaisuja, joilla ne voidaan tulevaisuudessa välttää, Andreas toteaa lopuksi.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko tietää enemmän siitä, kuinka voit digitaalisten ratkaisujen avulla kehittää ja parantaa asiakkaidesi maksukokemusta? Ota meihin yhteyttä.

Lähetä viesti

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Payment-experience_16-9.jpg

Sujuva maksukokemus oikean kanavan kautta

Autamme luotonhallinta- ja perintäyhtiöitä lähettämään laskut nopeasti oikeille henkilöille ja oikeita kanavia pitkin. Lisäksi maksamiseen tarjoamme useita ratkaisuja. Digitaaliset postilaatikot, mobiililaskut ja mobiilimaksut lyhentävät aikaa maksukehotuksesta maksamiseen, ja fyysisten laskujen toimitusvarmuus on puolestaan erinomainen.

Selkeä viestintä nopeuttaa velan maksua

Selkeä viestintä nopeuttaa velan maksua

Vähennä maksuviiveiden tai maksujen laiminlyönnin riskiä toimittamalla keskeiset viestit nopeasti, turvallisesti ja helppokäyttöisesti. Turvallinen ja automaattinen viestinnän hallinta vähentää työlästä hallinnointia ja takaa, että tiedot ovat kätevästi niitä tarvitsevien saatavilla.

Payment-Management_16-9_2.jpg

Maksamisen ratkaisut

Nivo Omnichannel osaksi laskujen maksamista ja tee siitä mahdollista missä, milloin ja miten vain. Maksamisen ratkaisuidemme ansiosta voit helposti ja vaivatta siirtää päätäntävallan asiakkaillesi.

Dynamic-Communication-16-9_NY.jpg

Viestintäratkaisut

Anna asiakkaan itse valita, mitä fyysistä tai digitaalista kanavaa pitkin hän haluaa vastaanottaa viestintää.Viestintäratkaisut -palvelumme avulla varmistat, että tieto päätyy oikealle vastaanottajalle. Samalla lisäät asiakastyytyväisyyttä.

Omnichannel_1080x608.jpg

Me toimitamme Omnichannel-ratkaisuja

Nykyajan kuluttajat haluavat itse päättää, miten, milloin ja kenen kanssa he viestivät. Yritysten on pysyttävä jatkuvasti ajan tasalla asiakkaidensa mieltymyksistä, jotta ne voivat varmistaa olennaisen viestintäsisällön. Siinä me voimme olla avuksi.