Mikä on Business Integration Management

Business Integration Managementilla tarkoitetaan yritysten välisiä liiketoimintasanomia eli EDI-palveluita. Olemme päättäneet käyttää tätä terminologiaa, koska EDI-prosessien käsittelemät tietovirrat luovat myös tehokkaampaa yhteistyötä yrityksesi ja asiakkaidesi välillä. Tuemme ja tehostamme yritystäsi samalla kun annamme sinulle uusia mahdollisuuksia liiketoimintaasi EDI-palveluidemme avulla.

Business Integration Management -palvelut

eInvoice-b2b_16-9.jpg

Verkkolasku B2B

Yritysten väliset sähköiset laskut ovat kuuluneet PostNord Strålforsin ydinosaamiseen jo yli 30 vuoden ajan. Verkkolaskun avulla voimme vähentää hallinnollista työtäsi, vähentää virheitä ja auttaa hyödyntämään kaikkia automaation tuomia etuja. Verkkolaskutus ratkaisumme on täydellinen kaikille yksityisen ja julkisen sektorin palveluntarjoajille.

Peppol

Näin Peppol toimii!

Peppol on jakeluratkaisu, joka helpottaa sähköisten asiakirjojen siirtoa liikekumppanien välillä. Kun liityt Peppoliin PostNord Strålforsin kautta, voit keskittyä liiketoimintaprosessien tehostamiseen ja välttää tekniikkaan liittyvät huolet. Mikä Peppol sitten tarkkaan ottaen on, ja mitä se merkitsee sinulle ja organisaatiollesi?

Data Enhancement -palvelulla helpotusta ostolaskujen käsittelyyn

Data Enhancement -palvelulla helpotusta ostolaskujen käsittelyyn

PostNord Strålforsin laskelmat osoittavat, että monet yritysten talousosastot käyttävät tuhansia tunteja vuodessa ostolaskujen manuaaliseen virheiden käsittelyyn. Tämä siitäkin huolimatta, että prosessit ovat pitkälle automatisoituja, mikä on sekä kallista että aikaa vievää. Mutta onko manuaalinen virheiden käsittely todella tarpeen vai olisiko muitakin tapoja käsitellä laskuja?

16-9_webb-edi.jpg

Web EDI

Onko sinulla toimittajia, joilla ei ole omaa sähköisen laskutuksen tai EDI-sanomanvälityksen järjestelmää? Voit tarjota heille verkkoportaaliratkaisumme. Avaat heille kanavan, joka auttaa heitä kommunikoimaan yrityksesi suuntaan digitaalisesti ja myös varmistamaan tietojen laadun.

16-9_eProcurement.jpg

eProcurement

Tehokas tilaustenhallinta selkeyttää toimittajiesi kanssa käymääsi viestintää. Tämä puolestaan tehostaa liiketoimintaasi ja vapauttaa aikaa tärkeämpiin ydintehtäviisi. eProcurementin ansiosta tiedät aina, mitä ja kuinka paljon sinulle toimitetaan hyödykkeitä ja milloin toimitus on perillä. eProcurement palvelun avulla voi lähettää tai vastaanottaa esimerkiksi EDI-tilauksia, EDI-toimitusvahvistuksia tai EDI-laskuja.

16-9_Onboarding.jpg

Onboarding

Kun yrityksenne panostaa EDI-pohjaiseen tilausten käsittelyyn tai laskutukseen, on tärkeää varmistaa, että kauppakumppanisi noudattavat esimerkkiänne. Onboarding-palvelumme hoitaa siirtymisen sujuvasti ja vapauttaa yrityksenne resurssit sekä varmistaa, että liiketoiminta sujuu normaalisti.

Business Integration Management -palvelut

Business Integration Management perustuu yritysten välisiin liiketoimintasanomiin eli EDI-palveluihin. Olemme päättäneet käyttää tätä terminologiaa, koska EDI-projektien käsittelemät tietovirrat luovat myös tehokkaampaa yhteistyötä asiakkaiden välillä. Tuemme ja tehostamme yritystäsi samalla kun annamme sinulle uusia mahdollisuuksia.

Business Integration Managementilla tarkoitetaan yritysten välisiä liiketoimintasanomia eli EDI-palveluita. Olemme päättäneet käyttää tätä terminologiaa, koska EDI-prosessien käsittelemät tietovirrat luovat myös tehokkaampaa yhteistyötä yrityksesi ja asiakkaidesi välillä. Tuemme ja tehostamme yritystäsi samalla kun annamme sinulle uusia mahdollisuuksia liiketoimintaasi EDI-palveluidemme avulla

Jokainen tapahtuma on mahdollisuus vuoropuheluu

Yritykset, jotka ovat edenneet pitkälle liiketoimintasanomiensa digitalisoinnissa, haluavat usein tutkia miten he voivat jatkaa toimintansa tehostamista. Voiko kaikki järjestelmät integroitua toisten järjestelmien kanssa? Mitä voidaan automatisoida? Tässä tilanteessa on kyse kaikkien tietovirtojen määrittelemisestä - ja sitten uusien liiketoimintamahdollisuuksien tutkimisesta.

Alussa määrittely on erittäin tärkeää, koska EDI-ratkaisu käsittelee yrityksen liiketoimia, kuten tilauksia, tilausten vahvistuksia, laskuja, varastotilaa, toimituspäiviä tai maksuja.

Jokaisessa liiketoimintatapahtumassa luodaan mahdollisuus vuoropuheluun asiakkaan kanssa. Jos käytät hyväksi kaikki nämä mahdollisuudet ja hyödynnät ne oikein, voit saavuttaa suuria voittoja. Yksinkertaisimmillaan kyse voi olla tilaus -tai toimitusvahvistuksista, jotka lisäävät asiakkaan liiketoiminnan tehokkuutta ja turvallisuutta. Kyse voi myös olla tarjousten tai muun asiaan liittyvän tiedon lähettämisestä oikeaan aikaan oikeassa muodossa oikealle vastaanottajalle.

Hallitse omaa liiketoimintaasi

Yrityksillä on usein tilanne, jossa ne käyttävät useita eri järjestelmiä, joista viestitään samoille toimittajille suoraan järjestelmistä. Tästä tuloksena on useita turhia integraatioita, menetetty kokonaisnäkymä ja monimutkaiset sisäiset prosessit. Käyttämällä EDI-operaattoria, kuten PostNord Strålfors, voit saada takaisin kokonaiskuvan viestinnästäsi ja hallita omaa liiketoimintaasi sekä EDI-integraatioitasi tehokkaasti.

Otamme huomioon sanomanvälityksessä sekä julkishallinnon että lain edellyttämät vaatimukset.

Meidän osaaminen ja kokemus

PostNord Strålforsilla on yli 30 vuoden kokemus siitä, miten EDI voi vaikuttaa yrityksiin ja niiden toimintaan. Meillä on hyvin suunniteltu Onboarding-palvelu, joka varmistaa, että kauppakumppanisi voivat liittyä palveluun ongelmitta.

Kaikki alkaa keskustelulla

Jos sinulla on kysyttävää tai huolia siitä, mitä hyötyjä yrityksesi voi saada Business Integration Managementin ja EDI:n avulla, voit ottaa meihin yhteyttä. Autamme sinua toteuttamaan parhaan ratkaisun yrityksenne käyttöön.

Sanastoa

EDI: Tulee sanoista ”Electronic Data Interchange”. Liikekumppaneiden järjestelmien välistä, standardimuotoista sähköistä sanomanvälitystä. EDI:n avulla voidaan sähköistää Purchace to Pay ja Order to Cash-prosessien käyttämät liiketoimintasanomat, kuten tilaukset, tilausvahvistukset ja laskut.

OVT: Organisaatioiden välinen tiedonsiirto. Suomennos termistä EDI

OVT-tunnus: OVT-tunnuksella tunnistetaan EDI-sanoma vastaanottaja tai vastaanottaja. OVT-tunnus koostuu Suomen verohallinnon maatunnuksesta 0037 ja yrityksen Y-tunnuksesta ilman väliviivaa sekä mahdollisesta maksimissaan 5-merkkiä pitkästä tarkenteesta.

EDIFACT: Kansainvälinen ja yksi eniten käytetyistä EDI-sanomastandardeista.  Kehityksestä on vastannut YK:n alainen Yhdistyneiden kansakuntien Euroopan talouskomissio (UNECE)

Yhteydenotto on ensimmäinen askel

PostNord Strålfors on EDI-palveluiden toimittaja ja asiakkaisiimme lukeutuu Pohjoismaiden suurimpia yrityksiä. Jos olet kiinnostunut tietämään lisää Business Integration Management -ratkaisuistamme, ota yhteyttä. 

Ota meihin yhteyttä

Asiakastapauksia ja syventävää tietoa

16-9_pagens teaser_BIM-specific

Pågen asettaa korkeita vaatimuksia

Lue, millaisia vaatimuksia Pågen asettaa  EDI-ratkaisulleen voidakseen huolehtia toimituksista, tapahtumavirroista ja laskutuksesta useisiin eri järjestelmiin ja eri  viestiformaateissa.

Arbetsförmedlingen-1.jpg

Tehokkaampaa laskunhallintaa EDI-palvelun avulla

PostNord Strålforsin EDI-palvelun ansiosta Ruotsin työnvälitystoimisto Arbetsförmedlingen voi helposti vaihtaa sähköisiä viestejä 6 000 palveluntarjoajansa kanssa – järjestelmästä ja paikasta riippumatta.

E-invoicing_EU-legislation_16-9.jpg

Verkkolaskutukseen liittyvät vaatimukset EU-alueella

Huhtikuussa 2019 EU:n alueella täytyy viranomaisten pystyä vastaanottamaan sähköisiä laskuja toimittajiltaan. PostNord Strålfors tarjoaa asiakkailleen omnikanavaratkaisun, jossa uuden lakisääteisen muodon mukaiset e-laskut ovat yksi useista saatavilla olevista vaihtoehdoista.