PostNord Strålfors ostaa Edita Priman Edita Groupilta

Pohjoismainen viestintäratkaisuiden tarjoaja, PostNord Strålfors, ostaa Edita Prima Oy:n Edita Group Oyj:ltä. PostNord Strålfors Oy:n ja Edita Group Oyj:n välinen kauppakirja on allekirjoitettu 9.6.2023. PostNord Strålforsin ja Edita Priman tarjoamat täydentävät toisiaan ja kaupassa odotetaan syntyvän selkeitä synergiaetuja. Yrityskauppa on ehdollinen Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnälle. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkaista.

Toteutuessaan yrityskauppa yhdistää kaksi alan merkittävää toimijaa ja vahvistaa asiakkaiden palveluvalikoimaa. Molemmilla on vahva kokemus sekä digitaalisen asiakasviestinnän että transaktiotulostuksen palveluista.

”PostNord Strålfors on täyden palvelun toimija asiakasviestinnän markkinoilla. Tuotamme sekä jakelu- että ohjelmistopalveluja Pohjoismaiden johtaville yrityksille. Yrityskaupan myötä voimme tarjota Edita Priman henkilöstölle ja asiakkaille Suomessa merkittävästi laajemman palveluvalikoiman, pääsyn pohjoismaisille markkinoille sekä mahdollisuuden saavuttaa synergiaetuja paikallisissa toiminnoissamme”, kertoo PostNord Strålfors -konsernin toimitusjohtaja Ylva Ekborn.

”Edita Prima on kehittänyt liiketoimintaansa osana Edita Groupia erinomaisesti. Se on muuntautunut perinteisestä painotalosta moderniksi painetun ja digitaalisen asiakasviestinnän palveluntarjoajaksi, jonka toiminta kasvaa kannattavasti. Uskon, että liittyminen suurempaan pohjoismaiseen konserniin vahvistaa entisestään yhtiön mahdollisuuksia toimia markkinoilla ja palvella asiakkaitaan entistäkin kattavammin”, sanoo Edita Groupin va. toimitusjohtaja, talousjohtaja Kristiina Kujala.

Ylva Ekborn, CEO PostNord Strålfors Group

Ylva Ekborn
PostNord Strålfors -konsernin toimitusjohtaja

Kristiina Kujala, Interim CEO, CFO of Edita Group

Kristiina Kujala
Edita Groupin va. toimitusjohtaja, talousjohtaja

 

Edita Priman liikevaihto 18 kuukauden pituisella tilikaudella 1.1.2021–30.6.2022 oli yhteensä 67,8 MEUR, ja se työllistää tällä hetkellä noin 80 työntekijää. Yhtiöllä on Helsingissä kaksi toimipistettä: toimisto Kalasatamassa ja tuotantolaitos Kuninkaantammessa.

PostNord Strålfors toimii Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Yhtiöllä on noin 700 työntekijää, ja vuonna 2022 sen liikevaihto oli noin 2 miljardia Ruotsin kruunua. Suomessa Strålforsilla on tuotanto- ja toimistotilat Vantaalla.

”Mielestäni PostNord Strålfors ja Edita Prima sopivat hienosti yhteen. Jaamme samankaltaisen yrittäjähengen ja asiakaslähtöisen kulttuurin. Yhdistymisen myötä voimme varmistaa pitkäjänteisen, kestävän liiketoiminnan, mikä puolestaan mahdollistaa erinomaisen palvelun ja asiakaskokemuksen asiakkaillemme pitkälle tulevaisuuteen”, toteaa PostNord Strålfors Suomen toimitusjohtaja Mika Penttilä.

Edita Groupin hallituksen puheenjohtaja Jukka Ruuskan mukaan luopuminen Edita Primasta on jatkumoa konsernin aiemmille divestoinneille ja johdonmukaiselle liiketoimintaportfolion kehittämiselle. ”Edita Priman johto ja henkilökunta ovat tehneet hienoa työtä, jonka tulokset näkyvät yhtiön kasvuna ja kehittymisenä. On luontevaa yhdistää kahden toimijan voimat Pohjoismaissa – yhdessä Edita Prima ja PostNord Strålfors ovat kilpailukykyisempiä kuin yksin.”

Mika Penttilä, Managing Director, PostNord Strålfors Finland

Mika Penttilä
Toimitusjohtaja PostNord Strålfors Oy

Jukka Ruuska, Chairman of the Board of Directors at Edita Group

Jukka Ruuska
Edita Groupin hallituksen puheenjohtaja

 

Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkinnan odotetaan valmistuvan viimeistään vuodenvaihteessa 2023–2024.

Lisätietoja:

Mika Penttilä
Toimitusjohtaja PostNord Strålfors Oy
+358 405 200 130
mika.penttila@stralfors.fi
 
Kristiina Kujala
Va. toimitusjohtaja, talousjohtaja Edita Group Oyj
+358 40 0761 752
kristiina.kujala@editagroup.com


PostNord Strålfors Oy

PostNord Strålfors kehittää ja tarjoaa viestintäratkaisuja, jotka tarjoavat yrityksille, joilla on paljon asiakkaita ja toimittajia, täysin uusia mahdollisuuksia luoda vahvempia ja henkilökohtaisempia asiakassuhteita. Digitaalisen alustamme avulla tarjoamme saumattoman viestinnän vastaanottajan käyttämästä kanavasta riippumatta. PostNord Strålfors on osa PostNord-konsernia, joka on johtava viestintä- ja logistiikkapalvelujen tarjoaja Pohjoismaissa.

stralfors.fi

Edita Group

Edita Group auttaa asiakkaitaan viestimään tehokkaammin ja tuottaa asiakkaidensa käyttöön luotettavaa tietoa niin painettuna kuin digitaalisesti.
Konsernissa on kolme liiketoiminta-aluetta: Edita Prima on erikoistunut yritysten ja organisaatioiden asiakasviestinnän palveluihin. Edita Publishingiin kuuluvat Edita Oppiminen ja Edita Lakitieto tuottavat opettajien ja juristien työn tueksi oppimateriaaleja, verkkopalveluita, kirjoja ja koulutuksia. Yhtiön liikevaihto 18 kuukauden pituisella tilikaudella 1.1.2021–30.6.2022 oli yhteensä 87,3 MEUR, ja sen palveluksessa on noin 200 henkilöä.

editagroup.com/en/edita-group