Digitaalinen kumppani pitkässä ja tiiviissä yhteistyössä

PostNord Strålforsin omnikanavaratkaisu tarjoaa sekä ajan että kustannusten säästöä Ikano Bankille. Se tukee myös yrityksen vastuullisuustyötä. Avainasemassa on pitkäjänteinen kumppanuus, jossa molemmat osapuolet voivat kehittyä.

Toimialat Rahoitus & vakuutustoiminta


Ikano Bank AB on osa kansainvälistä Ikano-konsernia ja se toimii esimerkiksi pankki- ja rahoituspalvelujen, vakuutusten, kiinteistöjen ja asuntojen kehittämisen ja teollisuuden aloilla.

Peter Carlsson, Head of Operations ServicesPeter Carlsson, Head of Operations Services– Ainakaan Ruotsin ulkopuolella monet eivät tiedä, että Ikano-pankin perusti Ikean perustaja Ingvar Kamprad, kertoo Peter Carlsson, Head of Operations Services.

Ikano Bank suuntaa palvelujaan sekä yksityishenkilöille että yrityksille ja tarjoaa yksityisiä lainoja, luottokortteja ja säästämistä sekä factoring-rahoitusta, yritysleasingiä ja myyntirahoitusta. Pohjoismaiden pääkonttori sijaitsee Malmössä Hyllien kaupunginosassa, lähellä Öresundin siltaa.

Pitkä ja tiivis yhteistyö kehittää luottamusta

Ikano Bank ja PostNord Strålfors ovat tehneet yhteistyötä yli 20 vuoden ajan.

Aikaisemmin toiminta on koskenut enimmäkseen fyysistä viestintää, mutta nykyään kyse on Ikano Bankin tukemisesta viestinnässä, joka mahdollistaa asiakkaiden tapaamisen digitaalisesti ja henkilökohtaisesti ja auttaa pitämään yllä myönteisiä asiakaskokemuksia.

– Pitkä asiakassuhde, josta ajan myötä kehittyy kumppanuus, kertoo keskinäisestä ymmärryksestä ja luottamuksesta. Toivomme ja uskomme, että pystymme luomaan Ikano Bankille parhaat edellytykset menestyä digitalisaatiostrategian avulla, sanoo Mia Jansson, PostNord Strålforsin Pohjoismaiden Key Account Manager.

– Maailma muuttuu nopeasti, muutos on täydessä vauhdissa. Siksi tarvitsemme vahvan ja läheisen kumppanin, jonka kanssa voimme kehittyä yhdessä.

Sekä fyysisesti että digitaalisesti optimoitu virta

Lasse Bengtsson, työskentelee Output Managerina Ikano Bankin Pohjoismaiden markkinoilla. Lasse Bengtsson, työskentelee Output Managerina Ikano Bankin Pohjoismaiden markkinoilla. Lasse Bengtsson työskentelee Output Managerina Ikano Bankin Pohjoismaiden markkinoilla. Hän vastaa pankin prosessien virtaviivaistamisesta, paperinkäytön vähentämisestä sisäisesti ja ulkoisesti sekä digitaalisiin järjestelmiin siirtymisestä.

– Tämä pitkä matka alkoi jo vuonna 1995 ja vaikuttaa useisiin osastoihimme, Lasse Bengtsson kertoo.

Ikano Bank käyttää nyt viestinnässään digitaalisia postilaatikoita, optimoi fyysisiä virtoja, lisää sähköisten laskujen määrää ja arkistoi viestinnän digitaalisesti, jotta siihen pääsee helposti Omat sivut -palvelun ja muiden tarkoitukseen kehitettyjen sovellusten kautta.

–PostNord Strålfors tarjoaa useita hyödyllisiä ratkaisuja, joista esimerkkejä ovat Access Interactive, eArkisto ja We Mail.Näiden avulla voimme lähettää sähköisiä laskuja ja käyttää digitaalisia postilaatikoita, kuten Kivra-palvelua Ruotsissa, Lasse Bengtsson sanoo.

PostNord Strålforsin kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta Ikano Bank saa ne resurssit ja työkalut, joita se tarvitsee vanhoista järjestelmistä luopumiseksi. Kaiken kehitystyön painopiste on hyvän asiakaskokemuksen ylläpitäminen ja siirtyminen manuaalisesta hallinnasta digitaalisempiin prosesseihin.

Digitalisaatio auttaa pääsemään asian ytimeen

– Perimmäisenä tavoitteenamme on olla entistä paremmin asiakkaan palveluksessa, sanoo Ikano Bankin Peter Carlsson ja jatkaa:

– Maailma muuttuu nopeasti, muutos on täydessä vauhdissa. Siksi tarvitsemme vahvan ja läheisen kumppanin, jonka kanssa voimme kehittyä yhdessä.

Mia Jansson PostNord Strålforsilta korostaa hyvien suhteiden hyödyntämisen merkitystä. Toimittajana niihin ei kuitenkaan saa jämähtää.

– Se estää katsomasta tulevaisuuteen. Vaatii rohkeutta päästää irti toimivasta, turvallisesta tilanteesta, ja luottaa kumppaniin seuraavan askeleen ottamisessa.

Pohjoismainen sopimus paikallisin muunnelmin

Ikano Bank ja PostNord Strålfors ovat laatineet pohjoismaisen sopimuksen, johon kuuluu selkeä hallintomalli. Tämä tarkoittaa sitä, että ratkaisut optimoidaan pohjoismaisella tasolla mahdollisuuksien mukaan, mutta kussakin maassa on paikalliset yhteyspisteet myyjien ja asiakkaiden välillä sekä mahdollisuus ottaa käyttöön paikallisia palveluja ja ratkaisuja. 

Esimerkkejä tästä ovat digitaaliset postilaatikot Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa sekä vuoropuhelu maksuratkaisuista Tanskassa.

PostNord Strålfors on meille luotettu kumppani, jonka kanssa pääsemme eteenpäin ja voimme tehdä upeaa yhteistyötä. Olemme kumppaneita kaikessa, Lasse Bengtsson sanoo.

Säästöä useilla alueilla

Omnichannel-ratkaisu on auttanut säästämään sekä aikaa että kustannuksia, ja se on vienyt eteenpäin myös Ikano Bankin kestävyystyötä.

Stefan Karlsson, Sustainability Project Manager, Ikano Bank ABStefan Karlsson, Sustainability Project Manager, Ikano Bank AB– Digitalisointi luo uusia mahdollisuuksia ja auttaa meitä tehostamaan toimintaamme, parantamaan asiakaspalveluamme sekä pienentämään ympäristövaikutustamme, Ikano Bank AB:n Sustainability Project Manager Stefan Karlsson sanoo.

Digitalisointiin liittyy muitakin näkökohtia kuin lähetysten vähentyneet paperimäärät. Ikano Bankin mukaan sen on muun muassa mahdollista saavuttaa lisäsäästöjä arkistointiprosessissa tarvittavan tilan osalta, kun se siirtyy fyysisestä säilytyksestä digitaaliseen tallennukseen.

– Ajan myötä pystymme myös tunnistamaan asiakirjat aiempaa helpommin ja tehokkaammin. Voimme tuoda tiedot, jotka tavallisesti lähetämme fyysisessä muodossa, nyt entistä helpommin digitaalisiin kanaviimme asiakkaiden saataville juuri silloin, kun he niitä tarvitsevat, Stefan Karlsson toteaa.

Ikano Bank panostaa toiminnan digitalisoimisessa muun muassa energiankäyttöön.

– Pyrimme käyttämään uusiutuvaa energiaa koko arvoketjussa. Opimme koko ajan lisää ja pystymme tunnistamaan uusia osa-alueita, jotka auttavat meitä tehostamaan toimintaamme, tarjoamaan entistä parempaa asiakaspalvelua ja samalla pienentämään ilmastovaikutustamme.

Vähemmän paperia

Ikano Bank on kerännyt esimerkiksi veden- ja energiankulutukseen sekä lämmitykseen, jäähdytykseen ja paperinkäyttöön liittyvää perustietoa vuodesta 2018 lähtien.

– Tietojen avulla voimme kartuttaa ymmärrystämme ja asettaa oikeita prioriteetteja tulevaisuudessa. Olemme esimerkiksi vähentäneet sisäistä paperinkäyttöämme 7,1 tonnilla vuodesta 2018 vuoteen 2020, Stefan Karlsson sanoo.

– Vastuullisuus on tärkeää meille kaikille. Olemme sellaisessa asemassa, että voimme vaikuttaa kestävämmän, viihtyisämmän ja osallistavamman yhteiskunnan kehittymiseen, Karlsson toteaa.

Helpompaa asiakaspalvelua

Malmön Ikano Bankin Andrea Flygare toimii Team Managerina Norjan Customer Operationsissa. Hänen mukaansa asiakaspalvelutiimi käyttää Strålforsia päivittäin, koska sen avulla he pääsevät helposti asiakkaiden laskuihin sähköisen arkiston kautta.

– Voimme lähettää laskuja myös Digipostin ja sähköpostin kautta Coop-asiakkaillemme. Se on selkeä parannus, Andrea Flygare toteaa.

Andrea Flygare, Team Manager för Custom Operations I Norge
Andrea Flygare (oikealla), tiimipäällikkö asiakastoiminnoissa Norjassa.

Kumppani kaikessa viestinnässä

Ikano Bankilla ollaan yhtä mieltä siitä, että tulevaisuus näyttää valoisalta. Liiketoiminnassa ollaan matkalla kohti asiakaskeskeistä digitalisaatiota.

– PostNord Strålfors on meille luotettu kumppani, jonka kanssa pääsemme eteenpäin ja voimme tehdä upeaa yhteistyötä. Olemme kumppaneita kaikessa, Lasse Bengtsson sanoo.

TIETOJA Ikano Bankista

  • Asiakas: Ikano Bank Pohjoismaissa ja Isossa-Britanniassa.
  • Haaste: Siirtyminen pois vanhasta IT-ympäristöstä, saman täsmällisyyden saavuttamiseen kuin fyysisessä viestinnässä sekä sellaisen yhtenäisen ratkaisun tarve, joka pystyy käsittelemään paikallisia, eri markkinoille tarkoitettuja muunnelmia.
  • Ratkaisu: Omnikanavaratkaisu, joka sisältää Access Interactive -sovelluksen, eArkiston ja linkit Omille sivuille ja We Mail -palveluun. Ratkaisu tarjoaa muun muassa mahdollisuuden lähettää sähköisiä laskuja ja käyttää digitaalisia postilaatikoita, kuten Kivra-palvelua Ruotsissa
  • Tulos: Ratkaisu säästää Ikano Bankilla sekä aikaa että rahaa ja tarjoaa digitalisoidun asiakasmatkan, joka mahdollistaa viestinnän asiakkaiden ehdoilla – säilyttäen hyvän asiakaskokemuksen.
Mia-Jansson_500x500_Bg-lightGrey.jpg
Mia Jansson
PostNord Strålforsin Pohjoismaiden Key Account Manager.

– Pitkä asiakassuhde, josta ajan myötä kehittyy kumppanuus, kertoo keskinäisestä ymmärryksestä ja luottamuksesta. Toivomme ja uskomme, että pystymme luomaan Ikano Bankille parhaat edellytykset menestyä digitalisaatiostrategian avulla, sanoo Mia Jansson, PostNord Strålforsin Pohjoismaiden Key Account Manager.

Ota meihin yhteyttä
Access-Interactive_16-9.jpg

Access Interactive

Herätä asiakkaidesi kiinnostus lähetyksiäsi kohtaan! Paranna asiakaskokemusta sopeuttamalla viestintäsi vastaanottajan tarpeisiin niin sisällön kuin kanavan osalta.  

eArchive-16-9_2.jpg

eArkisto

eArkisto -ratkaisun avulla voit tallentaa helposti kaiken saapuvan ja lähtevän fyysisen ja digitaalisen viestinnän sekä manuaalisesti että automaattisesti. Tämä minimoi tietojen käsittelytarpeen. Prosessit tehostuvat, mikä puolestaan parantaa asiakaskokemusta.

Wemail-16-9.jpg

We Mail

We Mail on mutkaton ja turvallinen palvelu sinulle, joka haluat viestiä tehokkaasti niin fyysisiä kuin digitaalisia kanavia pitkin ilman turhaa huolta ja hallinnollista työtä.

16-9_eInvoiceB2B.jpg

Verkkolasku B2B

Yritysten väliset sähköiset laskut ovat kuuluneet PostNord Strålforsin ydinosaamiseen jo yli 30 vuoden ajan. Verkkolaskun avulla voimme vähentää hallinnollista työtäsi, vähentää virheitä ja auttaa hyödyntämään kaikkia automaation tuomia etuja. Verkkolaskutus ratkaisumme on täydellinen kaikille yksityisen ja julkisen sektorin palveluntarjoajille.

Tilaa uutiskirjeemme

Miten luodaan kannattavia asiakassuhteita? Mitkä viestinnän kanavat ovat tehokkaimpia? Tilaamalla uutiskirjeemme voit lukea asiakasviestinnän viimeisimmistä trendeistä kertovia kiinnostavia artikkeleita ja haastatteluja.

Tilaa uutiskirje