Alektum Group parantaa asiakaskokemusta ja lisää maksuja käyttämällä oikeita kanavia

Toimialat Rahoitus & vakuutustoiminta

Alektum Group -konserni toimii 14 Euroopan maassa. Pääkonttori sijaitsee Göteborgissa, jossa sijaitsee myös keskitetty IT-osasto. Alektumin ydinliiketoimintana on perintä, ja sen ohella konserni tarjoaa markkina- ja luottotietoja, oikeudellista neuvontaa ja laskutusratkaisuja. Alektum on tehnyt yhteistyötä PostNord Strålforsin kanssa vuodesta 2000 lähtien, ja Strålforsin Omnichannel-ratkaisu helpottaa Alektumia saatavien kotiuttamisessa.

Alektum Group lähettää vuosittain noin 4,5 miljoonaa maksuvaatimusta. Näistä maksuvaatimuksista 1,7 miljoonaa lähetetään paperilaskuina ja 2,5 miljoonaa sähköisesti esimerkiksi digitaaliseen postilaatikkoon. Koska perintäliiketoiminnan volyymit ovat näin suuret, on tärkeää, että Alektum saa lähetettyä laskut ja maksuvaatimukset nopeasti ja oikein.

Alektumin perintäpäällikkö Anders Svensson Alektumin perintäpäällikkö Anders Svensson

– Toimitusvarmuus ja isojen volyymien käsittelyvarmuus ovat meille erittäin tärkeitä, sillä meidän on varmistettava, että kirjeet menevät ajoissa perille lähetysten määrästä riippumatta. Haluamme, että kirjeet saapuvat ajallaan – ei liian aikaisin eikä liian myöhään. Tämä helpottaa saatavien kotiuttamista, sanoo Alektumin perintäpäällikkö Anders Svensson.

– Vaatimustenmukaisuuteen liittyvät kysymykset ovat monimutkaisia, ja meidän on noudatettava tiukkoja tietoturvavaatimuksia, jotta säilytämme perintälupamme. Tarvitsemme toimittajan, joka pystyy toimittamaan suuria lähetysmääriä ja auttamaan asianmukaisen tietoturvan ylläpitämisessä. Strålfors pystyy siihen, Anders jatkaa.

Oikea kanava lyhentää maksuaikoja

Suurena haasteena ja tärkeänä osana perintäalaa on viestiä oikeassa kanavassa kullekin velalliselle. Tämä tarkoittaa, että Alektumilla on oltava pääsy useisiin eri kanaviin. Kirjepostitus on Ruotsissa vallitseva toimitustapa, sillä voidaan osoittaa, että perintäyhtiö on lähettänyt perintäkirjeen väestörekisterissä olevaan osoitteeseen. Alektum hyödyntää laajasti tekoälyä ymmärtääkseen velallisten yksilöllistä käyttäytymistä ja heidän suosimiaan kanavia.

– Meidän on pystyttävä yhdistelemään kanavia, jotta saatavien kotiuttamismahdollisuudet paranevat. Kun Strålfors valitsee, ketkä velallisista saavat lähetykset paperikirjeenä, Kivrassa tai muulla tavalla, tavoitamme velalliset heidän haluamissaan kanavissa. Näin reagointi paranee, ja toimeksiantajamme saavat rahat nopeammin.

Helpompaa maksamista

Alektum on päivittäin yhteydessä ihmisiin, joiden maksukyky ja velkaantumisaste vaihtelevat. Jotta viestintä on yksinkertaista ja selkeää, samoin kuin itse viesti, tarvitaan joustavia ratkaisuja sekä viestintään että maksamiseen. On tärkeää poistaa maksamisen esteet. Tyypillisiä esteitä voivat olla monimutkainen kirjautumisprosessi, useat maksuvaiheet tai pitkä odotus puhelinjonossa.

– Kyse on yksinkertaisesti siitä, että maksamisen täytyy olla velalliselle mahdollisimman helppoa missä tahansa. Meidän on tarjottava velallisille erittäin korkeatasoista palvelua, ja kohtaaminen heidän haluamassaan kanavassa on yksi keino tähän, Anders sanoo.

Omnichannelin myötä maksut ovat lisääntyneet 4 prosenttia

Täyttääkseen omat vaatimuksensa Alektum on päättänyt tehdä yhteistyötä Strålforsin kanssa ja hyödyntää erityisesti Omnichannel-palvelua. Omnichannelin ansiosta Alektumin asiakkaat voivat valita viestintäkanavansa, keskustella tilanteestaan ja saada tietoa oikeaan aikaan ja sopivassa paikassa. Kun velalliset voivat nyt valita oman maksukanavansa, maksut Alektum-konsernille ovat lisääntyneet noin 4 prosenttia.

– Esimerkiksi Kivrasta on meille paljon hyötyä, sillä velallisella ei voi olla Kivrassa väärää osoitetta. Ja kun maksu tapahtuu siellä, saamme maksun suoraan, Anders Svensson sanoo.

Tekoäly ja palveluntarjoaja tärkeitä nyt ja tulevaisuudessa

Alektumilla on takanaan jännittävä digitalisaatiomatka, ja konserni jatkaa järjestelmiensä kehittämistä, jotta asiakaskokemusta voidaan parantaa entisestään. Andersin mielestä on tärkeää käyttää joustavia ratkaisuja ja pystyä myös muuttamaan ratkaisuja tarvittaessa. Anders uskoo, että tekoälyllä on tässä tärkeä tehtävä.

– Tekoäly on tärkeä osa tulevaisuutta, sillä se mittaa sitä, mikä toimii, ja luo uusia oivalluksia. On tärkeää hyödyntää asiakastietoja entistä yksilöllisempien ratkaisujen tarjoamiseksi. Meille on myös tärkeää, että palveluntarjoaja kertoo tarjolla olevista mahdollisuuksista, sillä meidän on vaikea itse seurata kaikkia markkinoita ja erilaisia ratkaisuja. Strålforsin avulla pysymme ajan tasalla, Anders toteaa lopuksi.

Haluatko antaa asiakkaidesi valita, missä kanavassa he maksavat – ja näin parantaa myös laskujesi maksuprosenttia?

Ota yhteyttä, niin kerromme, kuinka pääset alkuun Omnichannel-viestinnässä luotto- ja perintäalalla.

Ota meihin yhteyttä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lowell_16-9.jpg

Lowellin ratkaisu mullistaa alan

Lowell panostaa digitaaliseen palvelukehitykseen. Tärkeimpiin hankkeisiin kuuluu yksinkertaisten ja nopeiden mobiilipalveluiden kehittäminen. – Haluamme olla alan johtava toimija, joten meidän pitää jatkuvasti keksiä uusia tapoja, joilla asiakkaille voidaan tarjota parhaita ratkaisuja, sanoo Lowellin Head of Digital & Innovation Jens Lindeblad.

Omnichannel_1080x608.jpg

Me toimitamme Omnichannel-ratkaisuja

Nykyajan kuluttajat haluavat itse päättää, miten, milloin ja kenen kanssa he viestivät. Yritysten on pysyttävä jatkuvasti ajan tasalla asiakkaidensa mieltymyksistä, jotta ne voivat varmistaa olennaisen viestintäsisällön. Siinä me voimme olla avuksi.