”Tämän ratkaisun ansiosta meidän ei tarvitse huolehtia itse kaikesta”

Yli 400 000 norjalaista on rekisteröitynyt Norsk Rikstoton pelaajiksi. Yhtiöllä on Norjassa tällä hetkellä 1 400 asiamiestä, mutta tavoite vuodelle 2015 on 2 500.
– Meidän on oltava siellä missä norjalaiset liikkuvat, ja sen vuoksi meidän on tarjottava palvelujamme myös iltaisin ja viikonloppuisin auki olevissa elintarvikeliikkeissä, toteaa peliyhtiön teknistä toimintaa johtava Carl Fredrik Stenstrøm.

Yritys

Norjassa valtio jakaa luvat peliyhtiöille, ja Norsk Rikstotolla on hevospelien toimilupa. Lisäksi Norsk Rikstoton tavoitteena on kanavoida mahdollisimman paljon rahaa takaisin Norjan hevosurheilulle mm. jakamalla palkintoja ja avustuksia kasvatus-, siitos- ja tutkimustoimintaan. Vuonna 2010 Norjan hevosurheilu sai peliyhtiöltä yhteensä 620 miljoonaa kruunua.

Haaste

Norsk Rikstoton tärkein tulonlähde ovat peliasiamiehet, joiden kautta yhtiö saa yli 75 prosenttia tuloistaan. Asiamiehet myös houkuttelevat eniten uusia asiakkaita, vaikka Norsk Rikstoto kasvaa myös verkossa.
Kasvuun tarvitaan kuitenkin myös uusia asiakkaita. Norsk Rikstoto etsiikin sen vuoksi koko ajan uusia kohderyhmiä.
– Yksi uusi ryhmä, johon panostamme paljon, ovat V75-peliä nk. Lyntoto-koneilla pelaavat henkilöt. Lyntoto-kone tulostaa jokaiselle pelaajalle automaattisesti ainutkertaisen kupongin.
Uudet kohderyhmät asettavat myös entistä suuremmat vaatimukset asiamiesten läsnäololle.
Norsk Rikstotolla on tällä hetkellä 1 570 asiamiestä, mutta tavoite vuodelle 2015 on 2 000.
– Meidän on oltava siellä missä norjalaiset liikkuvat, ja sen vuoksi meidän on tarjottava palvelujamme myös iltaisin ja viikonloppuisin auki olevissa elintarvikeliikkeissä, Carl Fredrik Stenstrøm toteaa.

Ratkaisu

Norsk Rikstoto kehittää itse peliterminaaleja, joissa käytetään Strålforsin toimittamaa kuittipaperia ja pelikuponkeja.
Paperin laatu on Norsk Rikstotolle erittäin tärkeä asia. Pelikupongit tulostetaan yhtiön koneilla ja ne pitää pystyä skannaamaan uudelleen, kun asiakas tulee näyttämään kuponkiaan.
– Strålfors on tällä alalla maailman johtava toimittaja. Valitsimme heidät, koska meille on tärkeää, että kaikki toimii niin kuin pitääkin, Carl Fredrik Stenstrøm sanoo.

Tulos

Strålfors huolehtii myös Norsk Rikstoton tarvitsemista logistiikkapalveluista. Strålfors toimittaa terminaalit, näytöt ja myymälöiden sisustustarvikkeet yhdessä kuittirullien ja pelikuponkien kanssa Norsk Rikstoton eri puolilla Norjaa toimiville jälleenmyyjille.
– Meidän ei tarvitse siten itse valita toimittajaa, vertailla hintoja ja huolehtia siitä, saapuuko kaikki perille ajallaan. Strålfors huolehtii kaikesta, Carl Fredrik Stenstrøm toteaa.

Tulevaisuus

Asiamiehet käyttävät nykyään viestinnässään miltei yksinomaan digitaaliratkaisuja. Infonäytöt ovat korvanneet julisteet, ohjelmat ja muut painotuotteet lähes kokonaan. Samat tiedot löytyvät yrityksen verkkosivuilta.
– Yhtiön uuteen mobiiliratkaisuun on lisäksi rekisteröitynyt jo 25 000 käyttäjää. Siinä on paljon potentiaalia, Carl Fredrik Stenstrøm tuumii.