e-lasku B2C

PostNord Strålforsin e-lasku B2C -ratkaisun avulla voit lähettää kuluttajaverkkolaskuja helposti suoraan kaikkiin verkkopankkeihin, jotka käyttävät e-laskutusta. Palvelu kattaa kuluttajille lähetettävät e-laskut ja suoramaksut.  Jos lasku ei jostakin syystä tavoita vastaanottajaa sähköisesti, se tulostetaan ja lähetetään postitse.

Helppokäyttöinen ratkaisu, joka on aina saatavilla

Helppokäyttöinen ratkaisu, joka on aina saatavilla

 • Helppo - laskun tietoja, kuten viitenumeroa, summaa tai eräpäivää ei tarvitse itse näppäillä.
 • Nopea – e-lasku hyväksytään maksuun vaivattomasti verkkopankissa. Suoramaksu veloitetaan tililtä automaattisesti.
 • Automaattinen maksu - hyväksytyn e-laskun maksu toteutuu laskun eräpäivänä. 
 • Turvallinen - ei näppäilyvirheitä, e-lasku ei katoa postissa, luotettava tunnistus pankkitunnuksilla.
 • Säilytys – E-laskut arkistoituvat verkkopankkiin. 
 • Ympäristöystävällinen – E-laskuista ei tule jätettä.
 • Asiakastyytyväisyys - Asiakas itse valitsee e-laskun käyttöön.
 • Säästö – Maksut maksetaan ajallaan automaattisesti.

Laskut suoraan verkkopankkiin

e-lasku on pankkien kehittämä, kuluttajille tarkoitettu sähköinen lasku, jonka laskuttaja toimittaa suoraan vastaanottajan verkkopankkiin tai mobiilipankkiin. e-laskussa kaikki tiedot ovat laskussa valmiina, joten kuluttajan tarvitsee vain tarkistaa ja hyväksyä se. Se on yksinkertainen ja turvallinen ratkaisu asiakkaille.

Laskut suoraan verkkopankkiin

E-lasku, eli kuluttajaverkkolasku, on pankkien kehittämä, kuluttajille tarkoitettu sähköinen lasku, jonka laskuttaja toimittaa suoraan vastaanottajan verkkopankkiin tai mobiilipankkiin. E-laskussa kaikki tiedot ovat laskussa valmiina, joten kuluttajan tarvitsee vain tarkistaa ja hyväksyä se. E-lasku on yksinkertainen ja turvallinen ratkaisu kuluttajalle.

B2C e-Lasku soveltuu niin suurille kuin pienemmille yrityksille. Palvelussamme yhdistyvät standardoidun ratkaisun turvallisuus sekä erinomainen joustavuus. Autamme sinua myös räätälöimään palvelun tarpeisiisi sopivaksi.

Skaalautuva ja yhdisteltävissä

E-lasku ratkaisumme on skaalautuva ja siihen voidaan yhdistää lisäpalveluita, jolloin kokonaisuudesta saadaan aina tarpeisiin sopiva. Verkkopankin linkin kautta näkyvä laskunkuva voi olla pdf-muotoinen tai responsiivinen html-muotoinen. Laskut voidaan myös tallentaa tarjoamaamme arkistoratkaisuun eArkistoon.

E-laskujen lisäksi palvelussa voi lähettää suoramaksuja. Suoramaksun ennakkoilmoitus tulostetaan ja postitetaan vastaanottajalle ja pankkiin välitetään suoramaksusanoma, jonka perusteella pankki veloittaa maksun kuluttajan tililtä automaattisesti.

Vähemmän tarvetta tuelle

Voimme noutaa e-laskujen ja suoramaksujen tilaussanomat pankista ja huolehtia niiden hallinnasta. E-laskuja lähettäessäsi sinun ei tarvitse tietää kuka asiakkaistasi on tilannut e-laskun, sillä kun tieto on järjestelmässämme, asiakkaalle menee automaattisesti e-lasku tai suoramaksu. Pääset kuitenkin näkemään asiakkaasi e-laskutilauksen helppokäyttöisen verkkopalvelumme kautta. Halutessasi voimme auttaa sähköisen laskutuksen aktivoinnissa ja lähettää asiakkaillesi e-laskun vastaanottoehdotuksia, eli RP-sanomia.

Sinun ei siis toisin sanoen tarvitse investoida omaan ratkaisuun e-laskuttamista varten.

Finvoice -välityspalvelu

PostNord Strålfors toimii operaattorina, joten meillä on yhteys pankkien ja maksulaitosten tarjoamaan e-laskujen ja verkkolaskujen välitykseen tarkoitettuun Finvoice -välityspalveluun. Finvoice -välityspalvelussa välitetään vain Finvoice -soveltamisohjeiden mukaisia aineistoja. Me huolehdimme laskuaineistosi muuntamisesta vaadittuun Finvoice-formaattiin. Finvoice -esitystapa on kuvattu omassa Finanssiala ry:n (FA) julkaisemassa standardissa. Kuvaus, soveltamisohjeet ja lisätietoja on saatavilla FA:n verkkosivuilla osoitteesta: http://finvoice.info/.

Autamme digitalisoimaan laskusi

Pystymme auttamaan yritystäsi siirtymään paperilaskuista sähköisiin laskuihin automatisoimalla sähköistymisprosessejasi. Lue tästä miten autoimme Suomen Ekonomien jäseniä siirtymään sähköiseen laskuun automaattipuheluiden avulla.

Jos olet kiinnostunut myös muista kuluttajamaksamisen jakelukanavista, tutustu mobiilimaksamisen palveluihin, kuten MobilePay, Mobify ja Siirto sekä digitaalisiin postilaatikoihin, kuten Kivra ja OmaPosti

Jos sinun tarvitse kuluttaja-asiakkaiden lisäksi laskuttaa myös yrityksiä, tutustu B2B verkkolaskuratkaisuumme

Lain mukaan laskut on säilytettävä 6+1 vuoden ajan. Jos tarvitset sähköistä arkistointiratkaisua laskuillesi, tutustu eArkisto-ratkaisuumme

Sanastoa

e-lasku: Sähköinen lasku, joka välitetään vastaanottajan verkkopankkiin. Lasku sisältää vastaavat tiedot kuin paperilasku.

Kuluttajaverkkolasku: Sama, kuin e-lasku

Finvoice: Toinen Suomen kansallisista verkkolaskuformaateista. Pankkien yhteistyössä kehittämä xml-formaatti verkkolaskuille ja myös muille sähköisille sanomille. Pankkien ja maksulaitosten tarjoamasta verkkolaskujen välityspalvelusta käytetään myös nimeä Finvoice.

e-laskuosoite: Osoite, johon e-laskut ohjataan. IBAN-muotoinen, muttei kuitenkaan sama, kun käyttäjän IBAN-tilinumero.

e-laskusopimus: Jotta kuluttajalle voi vastaanottaa e-laskuja, tulee hänen ensin aktivoida e-laskutus halutun laskuttajan kanssa verkkopankissa, eli tehdä e-laskusopimus. Ilman e-laskusopimusta laskuttaja ei voi lähettää e-laskua.

RI-sanoma: Receiver Info. Vastaanottoilmoitus, eli ilmoitus siitä, että kuluttaja on tehnyt verkkopankissa e-laskusopimuksen.

SI-sanoma: Sender Info. Laskuttajailmoitus, eli ilmoitus siitä, että laskuttaja voi lähettää laskuja tai suoramaksuja e-laskuina

RP-sanoma: Receiver proposal. Vastaanottoehdotus, jonka laskuttaja voi lähettää asiakkaan suostumuksella verkkopankkiin. Tämän avulla laskuttaja voi saada asiakkaan vastaanottoilmoituksen jo ennen ensimmäisen laskun lähetystä. Voidaan käyttää myös, jos laskuttajailmoitus ja siihen kytketyt vastaanottoilmoitukset pitää siirtää toiselle laskuttajailmoitukselle.

e-lasku B2C koostuu peruspalvelusta sekä valikoimasta älykkäitä lisäpalveluita:

Peruspalvelut

 • E-laskutilausten hallinta
 • E-lasku- ja suoramaksusanomien välitys pankeille
 • Esilläpitopalvelu pankin linkille avautuvalle laskun kuvalle pdf-muodossa
 • Verkkopalvelu e-laskutilausten katseluun

Älykkäät lisäpalvelut

 • Mahdollisuus markkinointisisällön lisäämiseen
 • Responsiivinen ja mobiiliystävällinen lasku Dynamic Communication-palvelun avulla 
 • Hylättyjen laskujen automaattinen käsittely
 • Laskujen tallennus eArkistoon
 • Laskujen statuksen seuraaminen ja raportit
 • Mahdollisuus e-laskujen vastaanottoehdotusten eli RP-sanomien lähetykseen

Helposti päivitettävissä

e-lasku B2C on osa PostNord Strålforsin Payment Management -palvelutarjontaa. Sen ansiosta voit helposti laajentaa ja päivittää ratkaisujasi sitä mukaa, kun liiketoimintasi kasvaa. Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää!

Ota meihin yhteyttä

Liittyvä ratkaisut ja referenssit

Ikano Bank

Ikano Bank tekee pitkäjänteistä työtä kestävän kehityksen eteen

Ikano-konserniin kuuluvan pankin, Ikano Bank AB:n liiketoiminnan tavoitteena on luoda mahdollisimman monelle asiakkaalle helposti ymmärrettäviä ja edullisia tuotteita ja palveluita, jotka auttavat asiakkaan oman talouden tasapainoa. Osana kestävää kehitystä Ikano Bank on keskittynyt paperin käytön vähentämiseen.

Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft – onnistunutta digiviestintää

Sähköyhtiö Skellefteå Kraft on digitalisoinut toimintaansa vaikuttavalla tavalla. Suurista haasteista huolimatta yhtiön toiminta on nyt tehokasta, ja se tarjoaa kenties parasta asiakaspalvelua koko Ruotsin energia-alalla. – Ilman PostNord Strålforsin asiakaskeskeistä lähestymistapaa emme olisi koskaan päässeet näin pitkälle, sanoo yhtiön laskutuspäällikkö Eva-Lena Berglund.

Mobilfaktura-16-9.jpg

Mobile Invoice

Matkapuhelin kulkee nykyään aina mukanamme, ja kun saamme tekstiviestin, reagoimme siihen välittömästi. Mobile Invoicen ansiosta saat maksut nopeammin ja lisäät asiakkaidesi tyytyväisyyttä, sillä he voivat itse päättää, milloin ja miten he maksavat laskunsa.

Mobile-Pay_FI_16-9.jpg

MobilePay

Tarjosimme edelläkävijänä Suomen markkinoilla yritysasiakkaillemme mahdollisuuden lähettää laskuja kuluttajille suoraan MobilePayn maksusovellukseen. Ota meihin yhteyttä ja kerromme lisää! Osaavat asiantuntijamme auttavat laskutustiedon käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä, jotta palvelu saadaan nopeasti integroitua osaksi laskutuskanavavaihtoehtojanne.