Markkinatrendit Kestävä kehitys

Digitalisoi ympäristön vuoksi

Yrityksille ja organisaatioille, jotka haluavat pienentää ympäristövaikutustaan, asiakasviestinnän digitalisointi voi olla tärkeä osa palapeliä – jos se tehdään strategisesti ja oikealla tavalla.

Digitalisera-for-miljon_16-9_3-2.jpg

Digitalisointi voi olla työkalu ympäristövaikutuksen pienentämiseen ja ympäristötavoitteiden saavuttamiseen – paikallisesti, kansallisesti ja maailmanlaajuisesti. Digitalize for the environment -oppaassa annetaan tietoa, mistä ja miten konkreettisiin ympäristöongelmiin voi etsiä digitaalisia ratkaisuja. Lisäksi oppaassa kannustetaan kaikkia digitaalisen kehityksen parissa työskenteleviä suuntaamaan huomionsa ympäristöhaasteisiin.

Oppaan on julkaissut Ruotsin Kuninkaallisen teknillisen korkeakoulun Sustainable Communications -osasto. Tutkijat Mattias Höjer ja Tina Ringeson ovat listanneet oppaaseen, mitä on huomioitava, jotta digitalisointi edistäisi myös kestävyystyötä.

Digitalize for the environmentLue lisää ja lataa opasTie kohti ympäristöstrategista digitalisointia

Digitalisera för miljön -oppaassa esitellään neljä selkeää tietä ympäristöstrategiseen digitalisointiin. Ideana on, että jotakin näistä neljästä tiestä voi hyödyntää riippumatta siitä, minkälaisesta ympäristöhaasteesta on kyse.

Oppaan kirjoittaneet tutkijat painottavat tosin, että kaikissa tievalinnoissa on myös omat riskinsä. Samanaikaisesti on siis mietittävä, minkälaisia sosiaalisia seurauksia muutokset voivat aiheuttaa ja minkälaisia esimerkiksi turvallisuuteen ja yksityisyyteen liittyviä riskejä voi syntyä. Lisäksi on aina huomioitava niin sanotut epäsuorat ympäristövaikutukset. Parhaan mahdollisen vaikutuksen aikaansaamiseen tarvitaan usein täydentäviä ohjauskeinoja.

Tiet kohti ympäristöstrategista digitalisointia

  1. Tiedonhankinta. Mitä tietoa yrityksen ympäristöhaasteiden kartoittamiseen tarvitaan? Kerää dataa ja tietoa siitä, miten digitalisointi voi auttaa yritystäsi ympäristötavoitteiden saavuttamisessa. 
  2. Korvaaminen. Selvitä, voidaanko fyysisiä tuotteita korvata digitaalisilla palveluilla. Voimme esimerkiksi hoitaa pankkiasiat ilman fyysistä konttoria sekä tehdä etätöitä ja lukea kirjoja ja lehtiä digitaalisesti. Digitalisointi säästää resursseja, kun matkustaminen ja kulutus vähenevät sekä sähköä, lämpöä ja vettä vaativien tilojen ja alojen tarve pienenee
  3. Lisääminen. Voiko olemassa olevien resurssien käyttöä lisätä digitaalisilla palveluilla? Digitalisointi mahdollistaa sen, että useammat henkilöt voivat jakaa esimerkiksi laitteet ja toimitilat.
  4. Tehostaminen. Digitaalisten mittareiden avulla voi säästää resursseja. Esimerkiksi navigaattorit lyhentävät ajomatkaa ja anturit säätelevät lämmitystä ja ilmanvaihtoa.

Pohjoismaisten yhtiöiden kehitystä voi seurata kestävyysraporteista, jotka ovat EU:ssa pakollisia suuremmille yrityksille. Ruotsissa laki tuli voimaan 1. joulukuuta 2016.

Miten sinun yrityksesi suoriutuu kestävyyskysymyksissä?

Inspiraatio ja artikkelit

Digitalization-and-environmental-impact_16-9.jpg

Näin digitalisointi voi pienentää yrityksesi ympäristövaikutusta

Tiesitkö, että 100 000 paperilaskua voi vastata 14 600 ajokilometriä tai meno-paluumatkaa Thaimaahan? Digitalisoimalla toimintoja viet maapalloa vihreämpään suuntaan. Me kerromme, miten.

Sustainability_16-9.jpg

Kestävää toimintaa

Me PostNord Strålforsilla välitämme. Kestävyysnäkökohtien integroiminen koko toimintaamme on hyväksi asiakkaille, työntekijöille, omistajille ja yhteiskunnalle.

Tilaa uutiskirjeemme

Miten luodaan kannattavia asiakassuhteita? Mitkä viestinnän kanavat ovat tehokkaimpia? Tilaamalla uutiskirjeemme voit lukea asiakasviestinnän viimeisimmistä trendeistä kertovia kiinnostavia artikkeleita ja haastatteluja.

Tilaa uutiskirje