Markkinatrendit Kestävä kehitys

Toimisto, joka tekee työstä mukavampaa

Nykytekniikka mahdollistaa työskentelyn missä tahansa. 
Mitä sellaista toimisto voi tarjota, mitä kodin työhuone ei voi? Ehkä jaettuja kokemuksia ja lisäpotkua luovuuteen. Seuraavat viisi yritystä eivät koe mitään vastakkainasettelua hyödyn ja huvin välillä.

Toimintapohjainen Google-toimisto Sydneyssä. Loikoile kojussa tai hakkaa turhautuminen pois sähkörummuilla. Googlen pääkonttori Australian Sydneyssä on rakennettu vauhdittamaan 350 työntekijän mielikuvitusta. Ympäristö kannustaa pelaamaan, leikkimään ja treenaamaan – kun työntekijät eivät tee töitä, he voivat esimerkiksi jammailla treenikämpässä tai tömistellä Dance Dance Revolution -pelin tahdissa.
Kuva: Google

 

Ninja-ohjelmoijat pitävät Japanista. Ninja on japania ja tarkoittaa vakoojaa ja lisäksi henkilöä, joka on poikkeuksellisen hyvä jollain alalla. Tämän innostamana Ruotsin Lundissa toimiva IT-konsulttiyritys Tretton37 on luonut mielikuvitusta kiihdyttävän toimiston. Seinillä on samuraimiekkoja, ikkunalaudoilla bonsaipuita ja neuvotteluhuoneen ovessa japaninkielinen nimi. Perjantaisin avataan leikkihuone, jossa on flipperi ja TV-pelejä.
Kuva: Jenny Leyman

 

Legon toimisto on tuottava leikkikenttä. Ei liene yllätys, että yhdellä maailman suurimmista leikkikalujen valmistajista on lapsenomaisen hauska toimisto Tanskan Billundissa. Tanskalaiset palikkatehtailijat voivat pöyhkeillä konttorilla, jossa on värikkäitä huoneita, pehmeitä linjoja ja vauhdikas liukumäki kerrosten välillä. Vaikuttava Lego-rakennus herättää sekä tekemisen iloa että lapsenmielisyyttä.
Suunnittelu: Rosan Bosch Studio.
Kuva: Anders Sune Berg

 

Isot laatikot elävöittävät mielikuvitusta. Tuotantoyhtiö Hungry Man Productions on luonut samalla sekä teolliset että minimalistiset sisätilat 743 neliömetrin kokoiseen varastoon Los Angelesissa. Työtilat on rajattu suurilla valkoisilla laatikoilla. Jokaisella tilalla on oma luonteensa. Laatikot eroavat toisistaan uritetuilla pinnoillaan ja luovat syvyyden tuntua. Tuloksena on saatu työpaikka, jonka tarkoitus on kannustaa työntekijöitä luovaan ajatteluun.
Kuva: Eric Staudenmaier

 

Onefootball ottaa urheilun tosissaan. Joko toimistopingis alkaa väsyttää? Onefootball-jalkapalloalustan luojat Berliinissä vievät toimistourheilun askelta pidemmälle. Koko toimiston läpi kulkee tekonurmesta tehty juoksurata. Se päättyy maaliin, johon työntekijät voivat laukoa rangaistuspotkuja. Jos työpöydän ääressä väsyttää, läppärin voi viedä katsomon avoimeen työtilaan. TKEZ-studion suunnittelemassa Berliinin toimistossa on yhteensä yli 100 neliömetriä tekonurmea. Täällä huomaa, että työntekijät suhtautuvat urheiluun palavasti.
Kuva: Benjamin Antony Monn

Newsletter-Bg_3-1_FI.jpg

Tilaamalla uutiskirjeemme

Saat vinkkejä. Miten luodaan kannattavia asiakassuhteita? Mitkä ovat viestinnän viimeisimmät trendit ja mitkä kanavat ovat tehokkaimpia? Tilaamalla uutiskirjeemme voit lukea asiakasviestinnän viimeisimmistä trendeistä kertovia kiinnostavia artikkeleita ja haastatteluja.

Tilaa uutiskirje