Jonas Hammerberg – 6 vinkkejä

JonasTips_875x580_PNS.png

Opi ammattilaisilta

→ Selvitä, mitä voidaan ratkaista digitekniikan avulla ja investoi siihen. Näytä tekniikan avulla, mitä ryhmässä ja organisaatiossa tapahtuu. Hyvien esimerkkien esille tuominen synnyttää liikkeen, jossa ihmisistä tulee seuraajia, jotka auttavat lisäämään uskollisuutta ja sitoutuneisuutta yrityksen sisällä.

→ Yritä oppia ymmärtämään asiakkaiden tarpeita perusteellisesti. Sovella alusta-ajattelua. Kaikki muuttuu nopeasti, ja parhaat käytännöt ovat parhaita käytäntöjä ehkä vain viikon verran.

→ Pyri digitekniikan avulla tavoittamaan sekä nykyiset että potentiaaliset uudet asiakkaat. Aseta asiakas etusijalle strategisesti, taktisesti ja operatiivisesti. Panosta läpinäkyvyyteen.

→ Varmista kontaktipisteiden toimivuus.

Hyvinvoinnin laukaisijat

→ Dopamiini luo hyvinvoinnin tunnetta. Ennen tarvitsimme sitä ravinnon jahtaamiseen pysyäksemme hengissä. Riippuvuutta voimakkaasti aiheuttavaa ainetta vapautuu mm. pelaamisen, alkoholin ja huumeiden vaikutuksesta. Serotoniini antaa ylpeyden ja statuksen tunnetta, mutta sen puute voi aiheuttaa masennusta. Myös serotoniinissa on pohjimmiltaan kyse henkiinjäämisestä, alfayksilö vastaan muut. Parrasvaloissa jonkin aikaa ollut ihminen saattaa kaivata sitä tunnetta, jos se katoaa, ja yrittää saada sen takaisin.

→ Oksitosiini luo luottamuksen, ystävyyden ja rakkauden tunnetta ja saa meidät tuntemaan, että joku toivoo meille hyvää.

Johtajan viisi haastetta

  1. Olemme yhä riippuvaisempia nopeasta palautteesta ja tunnustuksesta.
  2. Työ ei ole enää yksinkertaista, ja monimutkaiset työtehtävät edellyttävät uudenlaista motivaatiota.
  3. Työntekijöiden sitoutuneisuus laskee.
  4. Digitaalisen vallankumouksen seuraava vaihe edellyttää suuria muutoksia.
  5. Kilpailu käydään niiden välillä, jotka vain puhuvat ja jotka saavat asioita aikaiseksi – on ryhdyttävä sanoista tekoihin.

Kiireellisyyslista

→ Digitalisaatio vaikuttaa moniin aloihin, ja Deloitte-tilitoimisto on tutkinut, miten kiire muutoksilla on. Vähittäiskaupassa verkkokaupat ovat jo vetäneet maton monien perinteisten myymälöiden alta. Kiireellisyysjärjestyksessä ovat seuraavana mm. pankit, vakuutusyhtiöt, matkailu- ja elämysala sekä koulutuslaitos. Hoito- ja kuljetusalalla sekä maataloudessa aikaa on enemmän, mutta vaikutus voi olla siellä melkoinen. Toistaiseksi digitalisaatio vaikuttaa vähiten kaivos-, öljy-, kaasu- ja kemian teollisuuteen.

The rise of teams

→ Vuonna 2016 tehdyssä ihmispääomaa käsitelleessä maailmanlaajuisessa tutkimuksessa 7 000 yritykseltä 130 eri maassa kysyttiin heidän painopistealueistaan ja vaikeuksistaan. 92 prosentin mielestä tärkeintä on pystyä luomaan uudenlainen matala organisaatio "The rise of teams" -periaatteella.

→ Organisaatiosuunnittelu 92 %

→ Johtajuus 89 %

→ Kulttuuri 86 %

→ Sitoutumisen lisääminen 85 %

→ Oppiminen 84 %

Vinkkejä muutosta varten

a) Astu askel pidemmälle digimaailmaan. Siirry pois mukavuusalueeltasi.

b) Hanki digitaalinen mentori tai toimi itse mentorina muille. Toimi vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

c) Johda digitekniikan avulla. Lähetä puhelimella perjantaivideo henkilökunnalle. Ole luonnollinen ja aito, se vahvistaa luottamusta.

d) Kehitä kumppanuuksia ja liittoutumia. Kutsu mukaan muita, koska kukaan ei ole vahva yksin.

e) Opasta muita johtamisessa ja auta ihmisiä sitoutumaan. Seuraajat saavat uusia seuraajia. Olympialaismitalin voittaminen edellyttää vahvoja taustajoukkoja. Treenaa ahkerasti päästäksesi vuoren huipulle.