PostNord Strålfors Oy ja Siirto mahdollistavat laskujen maksamisen älypuhelimella

Kuluttajat voivat pian maksaa Siirrolla myös laskujaan, kun PostNord Strålfors tarjoaa jatkossa Siirtoa laskutustapana yritysasiakkailleen. Kyseessä on uusi tapa käyttää Siirtoa, sillä PostNord Strålfors tuo ensimmäisenä laskuvälittäjänä laskut Siirtoon.

PNSF_Pressrelease_20190205.jpg

Kuluttajat voivat jatkossa vastaanottaa ja maksaa laskuja helposti myös Siirto-maksuina omassa älypuhelimessa. PostNord Strålfors yhteistyössä Nordean kanssa mahdollistaa jatkossa laskujen ja liitteiden lähettämisen suoraan kuluttajan käyttämään Siirto-sovellukseen.

– Suomessa perinteisen e-laskutuksen käyttöaste on arviolta 50-60 prosentin tasolla ja kasvaa edelleen noin 10 prosentin vauhdilla vuosittain. Uuden sukupolven modernille mobiililaskutustavalle on kuitenkin kysyntää ja sen vuoksi uskomme niin yritysten kuin kuluttajien löytävän myös tämän laskutustavan, Nordean uusista maksutavoista vastaava johtaja Juha Risikko toteaa.

Helppo maksaminen

Siirron kautta välitettävän mobiililaskun lähettäminen onnistuu helposti pelkän puhelinnumeron perusteella. Palvelussa perinteisen e-laskun tai paperilaskun sijaan kuluttajalle lähetetään Siirto-maksupyyntö, jossa on laskun kuva ja tarvittavat maksutiedot mukana. Kuluttajan ei tarvitse mennä erikseen verkkopankkiin aktivoimaan e-laskutusta. Hän voi älypuhelimessaan katsoa laskun ja hyväksyä sen helposti maksuun pyyhkäisemällä.

– Yhteistyö Nordean kanssa Siirron hyödyntämisessä kuluttajalaskutuksessa laajentaa edelleen PostNord Strålforsin asiakkaiden mahdollisuuksia viestiä omien asiakkaidensa kanssa. Siirrolla on jo tällä hetkellä oma laaja käyttäjäkuntansa, jolloin annamme heille mahdollisuuden ottaa laskut vastaan jo tuttuun sovellukseen, sanoo PostNord Strålfors Oy:n Digitaalisista Palveluista vastaava Johtaja Sami Niininen.

Maksujen nopeus ja reaaliaikaisuus

Laskuttajan kannalta Siirtoa hyödyntävä mobiililaskutus on helppo ottaa käyttöön ja laskuttaja voi lähettää jo heti ensimmäisen laskun sähköisesti Siirron kautta. Siirtoa hyödyntämällä laskuttaja saa lisäksi maksun aina reaaliaikaisesti omalle tililleen heti, kun kuluttaja maksaa laskun. PostNord Strålforsin kautta laskuttaja saa helposti tämän uuden laskutustavan käyttöönsä muiden laskutustapojen rinnalle.

PostNord Strålfors on Pohjoismaiden johtava paperi- sekä sähköisten laskujen välittäjä, ja Suomessa yritys lähettää kymmeniä miljoonia laskuja vuodessa. Siirrolla on noin 800 000 käyttäjää Suomessa, ja tapahtumien sekä käyttäjien määrä kasvaa nopeasti.

Yhteystiedot

Sami Niininen
Head of Digital Services, PostNord Strålfors Oy
+358 40 503 4994

Juha Risikko
Uusista maksutavoista vastaava johtaja, Nordea
+358 9 4245 1006PostNord Strålforsin kehittämien ja tarjoamien viestintäratkaisujen avulla yritykset, joilla on paljon asiakkaita ja toimittajia, saavat aivan uusia mahdollisuuksia entistä vahvempien ja henkilökohtaisempien asiakassuhteiden luomiseen. Digitaalisen alustamme avulla mahdollistamme saumattoman viestinnän riippumatta vastaanottajan käyttämästä kanavasta. PostNord Strålfors on osa PostNord-konsernia, joka on Pohjoismaiden johtava viestintä- ja logistiikkapalvelujen tarjoaja. PostNord Strålforsilla on yhteensä 750 työntekijää Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa, ja sen liikevaihto oli 2,1 miljardia Ruotsin kruunua vuonna 2017. Lisätietoja PostNord Strålforsista.

Siirto on matkapuhelimeen (iOS tai Android) ladattava maksamisen sovellus, jonka avulla voit maksaa ja vastaanottaa maksuja reaaliaikaisesti muiden Siirto käyttäjien välillä pankista riippumatta. Riittää, että tiedät toisen osapuolen puhelinnumeron.

Nordean Siirto -sovellus hyödyntää Automatian ylläpitämää Siirto-maksujärjestelmää, johon myös muut pankit ja maksupalvelutarjoajat kytkeytyvät. Maksua tehdessäsi syötät puhelinnumeron tilinumeron sijaan. Kun puhelinnumero löytyy Siirto-maksujärjestelmästä, näet maksun saajan nimen. Maksu näkyy vastaanottajalla välittömästi pankista riippumatta, ja varat ovat heti vastaanottajan pankkitilillä vastaanottajan käytettävissä. Siirrolla voidaan maksaa vain suomalaisille Siirto-maksujärjestelmässä mukana oleville pankkitileille.