Matkahuolto

Matkahuolto kuljettaa paketteja kaikille Suomen paikkakunnille, myös Ahvenanmaalle. Suuri osa paketeista toimitetaan koko Suomen kattavan bussiverkoston välityksellä. Ulkomaantoimituksissa yritys tekee yhteistyötä TNT:n kanssa. 340 yksityisen suomalaisen bussiyhtiön omistamalla Matkahuollolla on noin 700 työntekijää. Matka- ja Pakettipalvelujen lisäksi yhtiö harjoittaa kahvila- ja kioskitoimintaa.

Haaste

Kilpailu Suomen pakettimarkkinoilla on tällä hetkellä kivenkovaa. Suomen Posti ja Itella ovat markkinajohtajia yhteensä yli  50 prosentin markkinaosuudellaan. Matkahuolto on kuitenkin lyhyessä ajassa napannut 20 prosenttia markkinoista. Sekä asiakkaille että Matkahuollolle on tärkeää, että pakettien saapumisilmoitukset saadaan toimitettua nopeasti.

Ratkaisu

Asiakas valitsee jo tilauksen yhteydessä, miten hän saa ilmoituksen paketin saapumisesta johonkin Matkahuollon 1 100 palvelupisteestä Suomessa. Myymälässä henkilökunta skannaa paketin viivakoodin, minkä jälkeen Strålfors saa pyynnön saapumisilmoituksen lähettämisestä asiakkaalle. Sen jälkeen asiakkaalle lähetetään ilmoitus joko kirjeitse tai tekstiviestillä, hänen toivomuksensa mukaan.
– Lähetämme joka kuukausi 45 000–50 000 kirjettä ja 400 000 tekstiviestiä, kertoo Matkahuollon Business Manager Juha Wallin.
Matkahuollon asiakkaille lähtee siis Strålforsin kautta kuukausittain miltei puoli miljoonaa saapumisilmoitusta.

Tulos

Matkahuolto käsittelee vuosittain 10 miljoonaa pakettia, joista 98,7 prosenttia tulee perille ajallaan. Asiakkaat noutavat pakettinsa yleensä ruokakaupasta, useimmissa tapauksissa jostakin Suomen Lähikaupan kaupasta. Suomen Lähikauppa on Matkahuollon tärkein yhteistyökumppani ja ketjulla on myös Suomen pisimmät aukioloajat.
Matkahuolto tarjoaa tietenkin myös noutopalvelua ja toimituksia ovelta ovelle. PostNordin kanssa solmimansa sopimuksen mukaan Matkahuolto myös toimittaa joka vuosi kaksi miljoonaa PostNordin pakettia.
Joka kuukausi lähetettävän miltei 500 000 kirje- ja tekstiviesti-ilmoituksen lisäksi lähetetään päivittäin myös 2 500 sähköpostiviestiä niille asiakkaille, jotka ovat valinneet saapumisilmoituksen sähköpostitse. Sähköpostit eivät kuitenkaan kulje Strålforsin kautta, vaan Matkahuolto toimittaa ne itse. Juha Wallin toivoo yhä useampien valitsevan tekstiviesti-ilmoituksen.
– Se lähtee suoraan ja nopeasti, mistä hyödymme sekä me että asiakkaamme. Tavalliset kirjeet ja sähköpostiviestit vievät sitä vastoin enemmän aikaa, hän toteaa.

Tulevaisuus

Pakettimarkkinoiden tulevaisuudennäkymät ovat melko epävarmat. Ihmiset ostavat tuotteita nykyään yhä useammin verkosta, mikä lisää pakettitoimitusten tarvetta. Ei kuitenkaan tiedetä, mitä Postin vanhoille toimipisteille tapahtuu ja miten se vaikuttaa alan kilpailuun.
– Yksi asia on kuitenkin varma: jos me pelaamme korttimme oikein, tulevaisuus näyttää meidän kannaltamme valoisalta. Sen vuoksi on hyvä, että kumppaneinamme on vahvoja toimijoita, kuten Strålfors ja PostNord, Juha Wallin sanoo.